Om kunstmaler Cuno Sørensen

 

Kunstmaler Cuno Sørensen er født den 21. juni 1939 i Aarhus og opvokset i Marselisgården på Frederiksbjerg. 

Historien om det første oliemaleri 

Som barn holdte jeg af at tegne, men også af at synge og fløjte den lange dag i gården. Mine forældre så et spirrende musikalsk talent for sig, og hurtigt blev jeg udstyret med en firestrenget violin, en nodesamling og et violinstativ. Stativet skulle dog vise sig at være særlig anvendeligt til noget helt andet. Her begyndte jeg at male mit første oliemaleri i en alder af 11 år.

Levevej som trykker og en fritid som kunstmaler

– Maleri har siden min barndom været min store hobby udover familien og lidt landevejscykling. Min levevej var som trykker. Optaget af grafik og farver, hørte jeg naturligt hjemme i en verden af tryksværte og valser. Jeg blev uddannet typografisk trykker i 1959 på Marselis Tryk (Demokratens Bogtrykkeri), og kan i øvrigt fortælle en god håndfuld historier fra min tid som trykkerlærling. Herefter fulgte mange år i min retning i forskellige trykkerier.

Da jeg gik på pension, havde jeg været trykker hos Jyllands-Posten i 23 år.

Motiver, metoder og teknik før og under penslen

– Skitseblok og akvarelgrej er altid med, når min kone og jeg er på farten. Vi holder af udflugter, cykelture og campingture i landet. Med skitsen kan jeg fastholde hovedindtryk, som jeg genskaber i maleriet, når jeg vender hjem.

Vi har besøgt Grønland over flere omgange, da min søn og hans familie opholdte sig i Grønland i en længere periode. Derfor finder du mange oliemalerier og akvareller fra de betagende landskaber i Grønland.

Vi bor i naturskønne omgivelser tæt på marker og havet i Egå, og derfor kommer inspirationen ligeledes herfra.

Jeg maler med oliemaling, men bruger også æggetempera i malerierne. Tempera er en naturlig emulsion af æg, harpiks og vand. Man kan også blot blande æggeblomme og farvepigment. Når jeg blander farvepigmentet med vand og til tider harpiks, bliver blandingen til en tynd og hurtigttørrende blanding. Tempera er velegnet til undermaling, da det giver en god vedhæftning til de næste lag maling.

Tempera er desuden den fremgangsmåde, som kunstmalerne benyttede ved staffeliet i 1500-tallet. 

Det er karakteristisk for min stil, at jeg blander teknikkerne og materialerne. Akvarel, oliekridt, oliepastel og tusch – eller oliemaling med tempera.
Jeg har også en lille grafisk presse, hvor jeg kan trykke koldnålsraderinger, linoleumstryk og træsnit.

Cuno Sørensen i sit atelier i Egå

Kontakt Cuno Sørensen

Interesseret i at se mine malerier? Så ring til mig på 42 54 21 90, eller skriv på info@cunokunst.dk.
Er du i en kunstforening, så tag endelig også kontakt.

Du kan også bruge formularen på Kontakt Cuno Sørensen.

Kontakt

Cuno Sørensen
Vorrevangs Allé 67
8250 Egå
Telefon: 42 54 21 90
Mail: info@cunokunst.dk

Følg mig på