Om kunstmaler Cuno Sørensen

Kunstmaler Cuno Sørensen er født den 21. juni 1939 i Aarhus og opvokset i Marselisgården på Frederiksbjerg. 

Historien om det første oliemaleri 

 Som barn holdte jeg meget af at tegne, men også af at synge og fløjte den lange dag i gården. Mine forældre så et spirrende musikalsk talent for sig, og hurtigt blev jeg udstyret med en firestrenget violin, en nodesamling og et stativ. Stativet skulle hurtigt vise sig at være særlig anvendeligt. Her malede jeg nemlig mit første oliemaleri i en alder af 10-11 år.

Levevej som trykker og en fritid som kunstmaler

– Oliemaleri har siden min barndom været min altoverskyggende hobby udover familien, mine børn og en del landevejscykling. Min levevej var som trykker. Optaget af grafik og farver, hørte jeg naturligt hjemme i en verden af tryksværte og -valser. Jeg blev uddannet typografisk trykker i 1959 på Marselis Tryk (Demokratens Bogtrykkeri), og kan i øvrigt fortælle en god håndfuld historier fra min tid som trykkerlærling. I de sidste 23 år, inden min pension, var jeg trykker på Jyllands-Posten.

Motiver, metoder og teknik før og under penslen

– Skitseblokken og akvarelgrej er altid med, når min kone og jeg er på farten. Vi holder af udflugter, cykleture og campingture i landet. Med blokken kan jeg fastholde hovedindtryk og elementer, som jeg gerne vil genskabe i maleriet, når jeg vender hjem.

Vi har besøgt Grønland over flere omgange, da min søn og hans familie opholdte sig i Grønland i en længere periode. Derfor finder du mange oliemalerier og akvareller fra de betagende landskaber i Grønland.

Vi bor i naturskønne omgivelser tæt på marker og havet i Egå, og derfor kommer inspirationen ligeledes herfra.

Jeg maler med oliemaling, men benytter mig også af olie- og æggetempera i oliemalerierne. Tempera er en naturlig emulsion af æggeblomme, -hvide, harpiks og vand. Man kan også blot blande æggeblomme og farvepigment. Når jeg blander farvepigmentet med vand og til tider harpiks, bliver blandingen til en tynd og hurtigttørrende blanding. Tempera er også velegnet til undermaling, da det giver en god vedhæftning.

Temperaen er desuden den fremgangsmåde, som kunstmalerne, før oliemaleriets opfindelse i begyndelsen af 15. århundrede, benyttede ved staffeliet.

Der er karakteristisk for min malestil, at jeg ofte blander teknikkerne. Akvarel, oliekridt, pastel og tusch – eller oliemaling med tempera. Jeg har også anskaffet mig en lille grafisk presse, hvor jeg kan trykke mine koldnålsraderinger, linoleumstryk og træsnit.

Cuno Sørensen i sit atelier i Egå

Kontakt Cuno Sørensen

Interesseret i at se mine malerier? Så ring til mig på 42 54 21 90, eller skriv på cuno.soerensen@outlook.com. Er du i en kunstforening, så tag endelig også kontakt.

Du kan også bruge formularen på Kontakt Cuno Sørensen.

Kontakt

Cuno Sørensen
Vorrevangs Allé 67
8250 Egå
Telefon: 42 54 21 90
Mail: cuno.soerensen@outlook.com

Følg mig på